HISTORIA

Coneix la història de Família Nuri

Nuri i Jordi, fundadors dels Restaurants Família Nuri

Tota una vida entre arrossos i tapes.

Som la família de la Nuri i en Jordi, tres generacions rere els fogons. Tot va començar al 1962 quan aquests dos enamorats van obrir el seu primer restaurant al Poble Nou, el Bar Núria, un bar de barri i tapes on la gent li agradava jugar al dòmino.

Després de 60 anys i amb quatre restaurants oberts, continuem treballant com una família, amb el mateix amor per la cuina i les coses ben fetes que ens han inculcat els nostres pares (i avis), la Nuri i en Jordi, des del primer dia.

Acompanya'ns a recórrer la trajectòria de Família Nuri

Orígen Història dels Restaurants Família Nuri

HISTORIA

Coneix la història de Família Nuri

Tota una vida entre arrossos i tapes.

Som la família de la Nuri i en Jordi, tres generacions rere els fogons. Tot va començar al 1962 quan aquests dos enamorats van obrir el seu primer restaurant al Poble Nou, el Bar Núria, un bar de barri i tapes on la gent li agradava jugar al dòmino.

Després de 60 anys i amb quatre restaurants oberts, continuem treballant com una família, amb el mateix amor per la cuina i les coses ben fetes que ens han inculcat els nostres pares (i avis), la Nuri i en Jordi, des del primer dia.

Acompanya'ns a recórrer la trajectòria de Família Nuri

image 10

1952

Una vida dedicada a la cuina

Les mans de la Nuri amassaven farina i aigua en un forn de Sant Fruitós de Bages quan el Jordi la va enamorar. Era l’any 1952 i tots dos eren joves i tenien la mirada posada en el futur. Onze anys més tard la Nuri i el Jordi van engegar els fogons a Barcelona, al barri del Poble Nou, concretament al carrer Espronceda número 62. És allà on es va començar a col·locar la primera pedra de Família Nuri, el primer xup-xup. El Bar Núria va ser la primera passa d’un llarg camí que continua a les nostres vides.

1962

El Bar Núria

Amb només 24 anys i sense cap formació en hostaleria, la Nuri es va posar al capdavant de la cuina del Bar Núria. Havia après a cuinar amb la mare i l’àvia. El Jordi era l’encarregat d’atendre als clients al menjador, tot i que a la Nuri sempre li agradava treure el cap per conversar amb ells. El bar era un local de barri, amè i distés, on la gent jugava al dòmino. Mantenia una tradicional línia gastronòmica com eren les tapes i la cuina de fonda. Plats com sopes, macarrons (uns dels millors de tota Barcelona, segons explicaven alguns clients), fricandós, faves estofades… eren els protagonistes. Tots dos, la Núria i el Jordi, feien vida al bar, amb horaris que passaven les 12 hores de feina diàries.

Nuri i Jordi, fundadors dels Restaurants Família Nuri
1962 Orígen Història dels Restaurants Família Nuri
Història Restaurants Família Nuri. Salamero un dels primers Restaurants
History Familia Nuri Restaurants. Salamero in the Eixample, one of the first restaurants

1976

El Salamero

Després d’uns quants anys al Poblenou, la Nuri i el Jordi van voler donar un petit gir al seu negoci i es van traslladar al barri de l’Eixample. Així va néixer el Salamero, al carrer Aragó. Era un local més petit on no hi havia cuina. La Nuri elaborava productes fets amb planxa i entrepans amb el mateix talent que al Bar Núria. Cal destacar un entrepà excels per la seva senzillesa, el conegut biquini.

1993

Neix Ca la Nuri

Però el Salamero estava destinat a tenir una altra evolució que seria clau per crear definitivament Ca la Nuri. Els fills de la Nuri i el Jordi s’havien empapat durant molts anys de tota la feina dels seus pares. Un d’ells, el Ricard, va proposar-los oferir al bar peix fregit i tapes marineres i canviar el nom del local, a partir d’ara es diria Ca la Nuri. El canvi va ser un èxit, tant que la Nuri amb les potes de calamar que li sobraven es va envalentir i va començar a elaborar arròs i fideuà. La fregidoria-arrosseria Ca la Nuri del carrer Aragó aviat va quedar petita.

La Nuri i el Jordi al Restaurant Salamero de l'Eixample | Família Nuri
Un dels primers Cartells dels Restaurants Família Nuri
La Nuri i el Jordi al Restaurant Salamero de l'Eixample | Família Nuri
Història dels restaurants Família Nuri a l'Eixample

1999

Ca la Nuri a l’Eixample

L’oferta gastronòmica de Ca la Nuri es va consolidar al Ca la Nuri Eixample, el restaurant que actualment té el nom de Terra Ca la Nuri. El Ricard, va trobar un local al carrer Consell de Cent, 377 que estava disponible. Era un espai més gran i la cuina permetia una estructura més adient amb la oferta a la que s’adreçava. Ràpidament es van afegir els musclos, els escamarlans amb ceba, les escopinyes a la planxa… Una cuina de tapes marineres senzilles i delicioses de menjar.

2003

Ca la Nuri a la platja

Al Ricard l’apassionava passejar amb bicicleta pel Passeig Marítim de la Barceloneta, un dels millors entorns de Barcelona. Un matí mentre pedalava va veure que hi havia disponible un local, sota l’Hospital del Mar, a peu de platja. Després de reformar-lo al seu gust, la Nuri va agafar el davantal i va baixar cap a la platja per mirar les onades mentre cuinava. Aleshores el Jordi es va quedar al capdavant del Terra Ca la Nuri fins que tots dos es van jubilar. La Nuri es va retirar recent fets els 70, deixant una marca gastronòmica de qualitat, bon servei i bon producte. El 1962 es va posar a la paella el primer granet d’arròs i, a partir de llavors, la muntanya no va parar de créixer.

2016

Xiroi, el més simpàtic de la família

L’ànima marinera de la Família Nuri va créixer amb l’arribada del Xiroi, al passeig marítim de la Nova Icària. El Ricard volia oferir una proposta més informal, on passar-ho bé amb una gastronomia fresca, una àmplia oferta de còctels i bona música; tot plegat gaudint d’una immillorable ubicació davant del mar. Tots aquests ingredients han convertit el Xiroi en un espai perfecte tant per passar una bona estona amb amics i família, com per celebrar grans trobades de grup i acabar la nit al ritme dels últims hits.

2019

Al Port: Arrozal

Sense allunyar-se massa del mar, la família va portar la seva gastronomia fins a la zona logística del Port de Barcelona, on hi ha centenars d’empreses. A l’Arrozal, tots aquests treballadors troben un oasi de tranquil·litat dintre d’un entorn en continu moviment, on assaborir arrossos i una àmplia selecció de plats cuinats a la brasa. Allà, com a tots els restaurants, el segell de la Nuri continua alimentant els estómacs dels qui volen sentir-se com a casa en la pausa del migdia.

Obertura del Restaurant Arrozal a ZAL Port. Història dels restaurants Família Nuri
Restaurant Arrozal a ZAL Port de Zona Franca. Història dels restaurants Família Nuri
Festa d'Aniversari dels 60 anys | Família Nuri
Pastís 60 Aniversari | Família Nuri

2022

60 anys fent família

Sis dècades i tres generacions després, l’amor per la cuina de la Nuri continua fent-se gran. En un any tan especial, la família va voler modernitzar la seva imatge amb un logotip que representés la seva trajectòria i manera d’entendre el negoci. Darrera de cada nova obertura, continua havent la mateixa passió i dedicació del primer dia, i també les mateixes persones que mantenen viu l’esperit familiar. Treballadors, clients, proveïdors i amics formen part d’aquesta família que ja suma 60 anys d’història!

2022

El restaurant Ca la Nuri actualitza la seva imatge

El restaurant més emblemàtic de la família, Ca la Nuri, a la platja de la Barceloneta, també es va renovar per a la celebració del 60 aniversari, mantenint l’essència dels seus orígens però amb l’ànima més jove que mai.

Nou Logo Restaurant Ca la Nuri | Família Nuri
Reobertura de Bar Nuri al Poblenou | Família Nuri

2022

Bar Nuri, tornant als orígens

El gran homenatge del 60 aniversari va ser la reobertura del restaurant amb què va començar tot. La tornada del Bar Núria, el primer negoci que la família va obrir al barri del Poblenou, va ser la culminació d’aquest aniversari ple de novetats, adaptant el nom del nou local per acollir tot el bagatge d’aquests 60 anys de trajectòria. Ubicat a la Rambla del Poblenou, el Bar Nuri ofereix una cuina honesta basada en el producte de temporada, els plats clàssics de la nostra història, i els platets més destacats que la Nuri cuinava quan va obrir el 1962.

2024

La gastronomia de Bar Nuri al Time Out Market

Time Out inaugura un gran mercat gastronòmic a Barcelona, situat a la zona del Port Vell, per celebrar el seu quinzè aniversari. Aquest espai, amb més de 5.000 metres quadrats i unes vistes privilegiades al mar, té com a objectiu reunir una selecció de la millor gastronomia de la ciutat. Entre els restaurants seleccionats es troba el Bar Nuri, on oferim les tapes imprescindibles de Barcelona. 

Actualitat

Estigues al corrent de totes les novetats i iniciatives solidàries de la Família Nuri!